top of page

Waarom kiezen voor aluminium en glazen balustrades?

Aluminium en glazen balustrades zijn een vaak gemaakte keuze in nieuwbouw- en renovatieprojecten. De kracht van aluminium zit hem in zijn duurzaamheid en verscheidenheid.

Het is een materiaal dat zich in elke bouwstijl thuis kan voelen. Glazen balustrades zijn vooral strak en stijlvol en creëren meer licht en ruimte. Maar ook de combinatie van beide materialen is een echte hit. Het is een tijdloze oplossing die een balans vindt tussen het lichte aluminium en het zwaardere glas. Ook visueel is het een heel elegante combo. Het geheel geeft nog steeds een meer open en ruim gevoel, maar vindt een aangenaam midden tussen twee stijlen.


De voordelen van aluminium en glazen balustrades


Aluminium balustrades zijn onderhoudsvriendelijk en roestvrij. Ze zijn licht en stevig en erg duurzaam. Glazen balustrades zijn erg populair voor mensen op zoek naar een stijlvolle, minimalistische look. Hun transparantie vergroot het gevoel van ruimte in en rondom je woning. Hoewel ze bijna onzichtbaar zijn, zijn ze 100 % veilig, want ze worden voorzien van veiligheidsglas. Omdat glazen balustrades niet voor iedereen zijn en velen toch de voorkeur geven aan iets meer beslotenheid, werken we bij Meulders altijd met aluminium boven- en onderprofielen en verticale steunen.


De combinatie van deze beide materialen biedt pas echt veel mogelijkheden, ook door de diverse beschikbare kleuren in aluminium, zowel gemoffeld in matte of structuurlak als geanodiseerd. Zo kun je visueel nog heel veel verschillende richtingen uitgaan en heb je een extra veilig gevoel.


Ruime keuze in balustrades


Bij Meulders vind je altijd een balustrade die bij je woning past. Je hebt in het geval van aluminium naast een ruime waaier aan kleuren de keuze tussen verschillende balustradesystemen en profielen. Bovendien zijn er verschillende types balustrades, zoals met horizontale liggers of gelaagd. Ook kunnen aluminium en glazen balustrades op maat gemaakt worden. Je kunt hierbij heel veel zelf kiezen, onder andere ook of de balustrade bovenop of vooraan het terras bevestigd wordt.


Ook alle beglaasde aluminium balustrades zijn voorzien van veiligheidsglas. Ze zorgen net als glazen balustrades voor optimale lichtinval waardoor je terras een aangename plaats wordt om te vertoeven, of het nu is om te spelen, te dineren of te aperitieven.Specialist in balustrades te Antwerpen


Meulders is jouw specialist in balustrades in Antwerpen en omstreken. Door de jaren heen hebben we veel kennis en ervaring opgedaan in het plaatsen van aluminium en glazen balustrades. Met meer dan 88 jaar expertise kunnen wij jouw wensen vlot vertalen in een realistisch plan voor maatwerk of een selectie uit onze verschillende producten. Wij weten welke combinaties werken, wat technisch haalbaar is en we hebben kennis van de mogelijkheden van ons aanbod. Al onze modellen zijn immers aanpasbaar.


Heb je nu een voorkeur voor een aluminium balustrade, kies je voor een glazen balustrade of valt je oog op de combinatie van beiden? Deel je visie met ons en we helpen je bij Meulders met evenveel enthousiasme verder. Ontvang je graag een vrijblijvende offerte of heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.


Comments


bottom of page