top of page

De ideale beglazing voor uw project

polypane

Net als bij de raamprofielen zijn er bij beglazing zeer veel keuzemogelijkheden zoals dubbele beglazing, zonwerende beglazing...

Om u te helpen bij de juiste glaskeuze geeft Meulders te Deurne, Antwerpen u hierbij wat meer informatie zodat u de juiste keuze kan maken.

Polyplus Super HR-1 

Neutraal en licht reflecterend met een bijzondere Ug-waarde van 1.0 W/(m²K)

Maakt eveneens gebruik van een fijn metaallaagje aan de binnenzijde van het isolerend glas, echter is deze ontwikkeld om de warmtereflectie net iets meer te optimaliseren maar waarbij een minimum spouwruimte van 15 mm tussen de glasbladen noodzakelijk is. Het product behoudt een hoge lichttransmissie (LTA), is licht reflecterend en blijft een neutrale beglazing in doorzicht.

Polyplus Super HR-1+ .png
Meulders bvba

LTA: lichttransmissie
ZTA: zontoetredingsfactor
LR: lichtreflectiefactor
Ug-waarde: isolatiewaarde glas

Polyplus Ultra HR-P

Driedubbele beglazing met de best mogelijke isolatiewaarde: 0.5 W/(m²K)

Dit is een hoogrendementsglas dat bestaat uit drie glasbladen, twee afstandhouders en gasgevulde spouwen. Zowel op het buitenste als het binnenste glasblad is een metaallaagje van lage geleidbaarheid aangebracht. Polyplus Ultra HR-P biedt uitzonderlijke isolerende prestaties waarbij de Ug-Waarde van het glas in functie van de samenstelling zelfs kan dalen tot 0.5 W/(m²K). Ondanks de driedubbele samenstelling blijft het neutraal karakter behouden en levert het een noodzakelijk product voor de toekomstige bijna nul-energie woningen.

Polyplus Ultra PHG

Sterk isolerende eigenschappen en optimale zonnewinsten voor Passief Huis toepassingen

Deze beglazing bestaat eveneens uit drie glasbladen, maar de aangebrachte metaallagen en het basisglas zijn geoptimaliseerd naar de Passief Huis standaard die in de markt meer en meer opgang maakt. Binnen het Passief Huis concept is het niet alleen belangrijk een goede isolatiewaarde te hebben, maar is het eveneens belangrijk een hoge lichttransmissie (LTA) te bieden om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van passieve zonnewinsten (ZTA).

Meulders bvba

Polyplus All Seasons

De zonwerende eigenschappen van Polyplus All Seasons leveren een positieve bijdrage aan het energiepeil van de woning en geeft een besparing op koeling bij extreme warmte

Deze zonwerende hoogrendementsbeglazing levert een uitstekend evenwicht tussen de hoeveelheid invallend zonlicht en de inkomende zonnewarmte. Het buitenste glasblad wordt aan de spouwzijde bedekt met een selectief metaallaagje om het teveel aan zonnewarmte op te vangen. Het is sterk aanbevolen dit glastype toe te passen in gevels die een zuidelijke oriëntatie hebben en die gebruik maken van grote glaspartijen. Polyplus All Seasons verhoogt het wooncomfort in elk seizoen en het gebruik ervan heeft een positieve invloed op het totale energiepeil van de woning. Het is eveneens verkrijgbaar in een drievoudige uitvoering met sterk verbeterde isolatiewaarde.

Polyplus All Seasons .png
Meulders bvba

Thermische afstandhouders

De u-waarde van glas wordt steeds in het midden gemeten. Aan de glasrand is de isolatiewaarde minder. Dit kan opgevangen worden door thermische afstandhouders te gebruiken. Deze zorgen ervoor dat de kans op condensatie afneemt en dat de totale isolatiewaarde van het raam verbetert.

Deze zijn verkrijgbaar in inox, zowel blinkend al zwart. Om nog betere isolatiewaarden te halen kan je een afstandhouder nemen uit kunststof, deze is enkel te verkrijgen in zwart.

Polyplus met thermische afstandshouders .png

Ontdek de zonwerende beglazing van Polypane die we gebruiken in onze ramen, deuren en verandas!

bottom of page