top of page

Uw aluminium schuifdeuren specialist
in Antwerpen

Aluminium schuifdeuren
voor een perfect uitzicht

Aluminium schuifdeuren of schuiframen creëren een ongekende openheid. Dat gevoel van transparantie kan je versterken met discrete profielen die het raam bijna onzichtbaar maken. Onze schuifdeuren in aluminium zijn robuust en licht tegelijk. Als je een stijlvolle schuifdeur zoekt met uitzonderlijke stabiliteit voor een groot glasoppervlak, is aluminium een uitstekende keuze. De schuifmechanismes op onze deuren zijn gemakkelijk te bedienen en bijzonder inbraakwerend. Wat zijn zoal de voordelen van een aluminium schuifdeur?

  • Een aluminium schuifraam heeft uitstekende isolatieprestaties. Thermisch én akoestisch! Een uitstekende keuze dus om de EPB- en EPC-normen te behalen.

  • Schuifdeuren uit aluminium zijn licht, maar ultrasterk. Hierdoor zijn ze zonder veel kracht te bedienen.

  • Aluminium profielen zijn ultradun en kunnen zelfs volledig of gedeeltelijk weggewerkt worden in de vloer, het plafond en de muur. Daardoor is er praktisch geen drempel meer naar de tuin.

  • Aluminium is onderhoudsvriendelijk en heeft een ongezien lange levensduur: ze verkleuren, roesten of vervormen niet. Ze gaan met gemak levenslang mee, zonder in te boeten op kleurvastheid en vormgeving.

  • Aluminium is 100 % recycleerbaar en dus een duurzame investering voor de toekomst én het milieu.

  • Aluminium is eveneens een uiterst veilig materiaal. De sterkte van aluminium biedt een ideale bescherming tegen inbraak en brand.

Aluminium SAPA schuifdeuren
op maat

Elke aluminium schuifdeur van Meulders is 100% maatwerk. Daarom zijn alle ontwerpen en architectuurstijlen mogelijk, al naargelang jouw smaak en budget. Een klassieke look of liever een hedendaags design? Wij leveren van minimalistische schuifdeursystemen voor woningen tot schuiframen in drie of zelfs 4 delen, die kunnen worden toegepast in renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Het gebruikscomfort van aluminium schuifdeuren staat of valt met het schuifsysteem. Een quasi drempelloze overgang tussen binnen en buiten heeft bijvoorbeeld veel voordelen, zeker voor minder mobiele personen en kinderen. Hoe moet jouw aluminium schuifdeur openen? Met één bewegende vleugel of meerdere? Denk hier goed over na. Elk van onze schuiframen is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: monorail, duorail en 3-rail of hefschuifsysteem. Hieronder een korte uitleg over de verschillende schuifsystemen:


Monorail

Combinatie van een vast deel en een bewegende vleugel die langs de buitenzijde van het vaste deel schuift. De grote glaspartij in het vaste gedeelte draagt bij tot de strakke en minimalistische look van het schuifraam.
Duorail
Een duorail schuifraam bestaat uit een vaste kader waarin twee vleugels worden geplaatst. Bij dit systeem schuiven eventueel beide vleugels. De identieke vleugels en gelijke glaspartijen zorgen voor een symmetrie in de look van het geheel.

Drierail
Dankzij de derde rail kan je extra bewegende vleugels integreren. Vaak wordt één vleugel als vast gedeelte gemonteerd, maar alle vleugels kunnen desgewenst ook als schuivend element fungeren. Twee derde van het schuifraam kan worden geopend.
Hefschuif

Bij het hefschuifsysteem hef je de vleugel van de schuifdeur eerst op voor je hem kan bewegen. In gesloten toestand wordt het hefschuifsysteem verankerd. Dat biedt bijkomende voordelen op het vlak van isolatie, luchtdichtheid en diefstalpreventie.

Prijs van een aluminium schuifraam

Je zult begrijpen dat er niet één prijs is voor een schuifdeur, schuifpui of schuifraam. We hebben het altijd over maatwerk, iedere woning is anders en er zijn zoveel mogelijkheden. Meulders aluminium schuiframen zijn te verkrijgen in diverse ontwerpen en stijlen. Jouw keuze bepaalt dus de totale kostprijs van je schuifdeur op maat. Factoren die o.a. de prijs van een schuifraam bepalen: type en indeling van de profielen, kleur, hang- en sluitwerk, indeling van de profielen, afwerking van de profielen en soort beglazing. Ben je op zoek naar de kosten van aluminium schuiframen, ga dan even langs bij onze showroom en laat je goed adviseren. Zo krijg je een prijs op maat en weet je precies wat de kosten zijn. 

De schuifdeuren specialist
in Antwerpen

Bij Meulders beschikken we over een eigen atelier en specialisten met jarenlange ervaring in het vak. Wil je ons ruime aanbod aan materialen, kleuren en stijlen voor aluminium schuifdeuren van dichtbij bewonderen? Neem dan een kijkje in onze showroom in Deurne, Antwerpen. Bovendien kunnen wij je een scherpe prijs bezorgen voor je nieuwe schuifraam. Bestel je op maat gemaakte schuifdeursysteem en geniet van een perfecte plaatsing. Hoe kunnen we je verder helpen? Laat het ons gerust weten.

Meulders bvba

Waarom een gecertificeerd SAPA Aluminium Vakman?

Meulders bvba is een gecertificeerd SAPA Aluminium Vakman. Bij ons bent U zeker van topadvies, vakwerk en een uitmuntende service. Hij denkt mee met u en uw architect. Hij weet wat aluminium verwerken en plaatsen écht betekent.

Ontdek de 10 GARANTIEPUNTEN van het SAPA AluminiumVakman-kwaliteitscharter.

Certificaat_2024_Meulders_bv.jpg

Uw SAPA vakman voor de plaatsing van SAPA aluminium schuifdeuren en schuiframen te Antwerpen.

bottom of page