top of page

De voor- en nadelen van PVC en aluminium ramen en deuren.

Kies je liever niet voor hout en wil je graag een duurzamere optie voor jouw ramen en deuren. Dan kan je kiezen voor aluminium of PVC. Aluminium en PVC zijn beide recycleerbaar. Ook kunnen ze beiden goed worden onderhouden. Maar wat is nu beter? Hieronder leggen we je de verschillen uit.


Voordelen aluminium

Aluminium is het meest populaire en gekende materiaal voor ramen en deuren. Het geeft je woning ook meer karakter en eigenheid. Met aluminium kan je je raam- en deurprofielen verschillende vormen geven. Denk maar aan een strakke look, rustieke look of een steel-look. Ook zijn alle Ral-kleuren mogelijk. Aluminium is stevig. Dit is dus ideaal voor grote overspanningen of als je liever kiest voor grote ramen en schuifdeuren. Het materiaal is ook roestvrij en kan wel tegen een stootje. Aluminium is dus goed te onderhouden aangezien dit materiaal niet veel onderhoud vergt en een lange levensduur heeft.


Waar moet je op letten met aluminium

Natuurlijk zijn er ook wel nadelen aan aluminium ramen en deuren. Aluminium is duurder dan PVC. Het hangt natuurlijk ook af van het aantal dat je wenst te bestellen. Maar qua materiaal is aluminium de duurdere optie. Wanneer je voor aluminium kiest, kan je het materiaal niet zelf schilderen. Het is dus heel belangrijk dat je de juiste kleur kiest voor je ramen en deuren. Krassen zijn op aluminium ook moeilijk te verwijderen.
Voordelen PVC

PVC is een kunststof dat de laatste decennia steeds vaker wordt gebruikt als materiaal voor ramen en deuren. Met PVC kan je de rust in je woning bewaren aangezien dit materiaal het geluid, de koude en de warmte buitenhoudt. Het materiaal heeft verder een goede isolatie of het nu akoestisch of thermisch is. Voor ramen heb je tal van kleurmogelijkheden wanneer je voor PVC kiest. Je kan zelfs kiezen voor PVC met een houten of aluminium look. PVC is ook een stuk goedkoper dan aluminium. Qua prijs/kwaliteit staat PVC toch wel een streepje voor.


Waar moet je op letten met PVC

PVC is niet zo stevig. Als je wenst voor een minimalistische look, dan kan je beter niet voor PVC kiezen, aangezien deze profielen veel breder uitkomen. PVC is gevoeliger aan uitzetting bij donkere kleuren. Als je dus een langere levensduur wil voor je PVC profiel, dan is een lichte kleur een betere optie. Overigens is er bij het kiezen van PVC maar 1 profielvorm mogelijk.


Voor meer informatie over PVC en Aluminium ramen en deuren bij Meulders kan je ons vrijblijvend contacteren.


留言


bottom of page