top of page

Verschillende soorten beglazingen: enkele kenmerken op een rijtje

Voor ramen, deuren en veranda's zijn er verschillende soorten beglazing beschikbaar. Elk type beglazing heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. In deze blogtekst bespreken we de kenmerken van dubbele beglazing, drie-voudige beglazing, zonwerende beglazing en hoogrendementsbeglazing.

Hoogrendementsbelgazing
Hoogrendementsbelgazing

Dubbele hoogrendementsbeglazing

Dubbele hoogrendementsbeglazing bestaat uit twee lagen glas met daartussen een laag isolerend gas. Hoogrendementsbeglazing is beglazing die speciaal ontworpen is om de warmte in huis beter vast te houden. Dit type beglazing heeft een speciale coating die de warmte binnenhoudt en daardoor zeer isolerend werkt. Hoogrendementsbeglazing draagt bij aan een energiezuinige woning. Dit type beglazing kan helpen om de energierekening te verlagen en het binnenklimaat comfortabeler te maken. Dubbele beglazing heeft ook een geluidswerende werking en kan de geluidsoverlast van buitenaf verminderen.


Drie-voudige beglazing

Drie-viudige beglazing is vergelijkbaar met dubbele beglazing, maar in plaats van twee lagen glas heeft het drie lagen glas met daartussen twee lagen lucht of gas. Daardoor isoleert het nog beter dan dubbele beglazing en kan het de warmte in huis nog beter vasthouden. Driedubbele beglazing is vooral geschikt voor woningen die zeer energiezuinig zijn of voor huizen die in koude gebieden liggen.Zonwerende beglazing
Zonwerende beglazing


Zonwerende beglazing

Zonwerende beglazing is beglazing die speciaal ontworpen is om de warmte van de zon buiten te houden. Dit type beglazing heeft een speciale coating die de infrarode straling van de zon reflecteert. Hierdoor kan het de warmte in huis beter reguleren en blijft het binnenklimaat aangenaam, ook op warme zomerdagen. Zonwerende beglazing kan ook de schadelijke UV-straling van de zon filteren, waardoor meubels en stoffen minder snel verkleuren.


Afstandhouders

Naast de verschillende soorten beglazing is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de afstandhouders tussen het glas. Afstandhouders zorgen voor de juiste afstand tussen de glasplaten en dragen bij aan de isolatiewaarde van de beglazing. Bij ons wordt er gebruik gemaakt van thermische afstandhouders. Deze afstandhouders hebben een isolerende werking en voorkomen dat er condensvorming ontstaat tussen de glasplaten.


Verschillende opties voor decoratief glas

Daarnaast bieden wij ook verschillende opties voor decoratief glas aan. Zo is er de mogelijkheid om te kiezen voor opaal, gezuurd of gezandstraald glas. Opaal glas is melkachtig en laat geen licht door, gezuurd glas heeft een mat oppervlak en gezandstraald glas heeft een korrelige structuur. Deze opties zijn ideaal voor het creëren van privacy in bijvoorbeeld badkamers of kantoorruimtes.

Ook is het mogelijk om te kiezen voor akoestisch verbeterd glas. Dit type beglazing is speciaal ontworpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen en zorgt voor een stillere leefomgeving binnenshuis. Kruisverdelingen tussen het glas is ook een optie. Dit zijn sierlijke patronen die op het glas worden aangebracht.


Polypane beglazing van Meulders

Wij werken met het merk Polypane voor al onze beglazingen. Polypane is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoog kwalitatieve beglazingen met uitstekende isolatiewaarden en duurzaamheid. We hebben jarenlange ervaring in de branche en kunnen daarom onze klanten het juiste advies geven betreffende welk type beglazing het beste bij hun woning past.


Klik hier voor extra informatie of contacteer ons vrijblijvend!


Comments


bottom of page