top of page

Hoe onderhoud je ramen en deuren?

De lenteschoonmaak is opnieuw begonnen. Je ramen en deuren hebben waarschijnlijk ook een onderhoudsbeurt nodig, maar hoe pak je dat aan? Het hoeft niet altijd een grote klus te zijn, het is eigenlijk zeer eenvoudig en absoluut geen tijdrovende klus. Volg onze tips en in een handomdraai zijn je ramen en deuren opnieuw spic en span.Hoe vaak was ik mijn ramen en deuren?

Bij normale omstandigheden raden we aan om twee keer per jaar je ramen en deuren te reinigen. Dit is natuurlijk afhankelijk van tal van factoren. De locatie en uw omgeving spelen hierbij een grote rol. Woon je dicht bij een spoorweg, intensief wegverkeer, zwembaden, nabij de kust? Of juist in stedelijk of industrieel gebied? Dan zul je waarschijnlijk vaker een sopje over je ramen en deuren moeten halen. Veel of weinig regenval heeft ook invloed op de frequentie van het onderhoud. De regen zorgt er namelijk voor dat een deel van het vuil van de ramen en deuren afglijdt.


Onderhoud ramen en deuren

Spoel eerst het glas en het profiel af met water. Werk hierbij van boven naar beneden. Zo zijn de grove stukken tenminste verwijderd. De overige vuilresten verwijder je met een zachte spons om de oppervlakte niet te beschadigen. Maak gebruik van warm water in combinatie met een milde reiniging. Spoel daarna de ramen of deuren af met water. Maak gebruik van een zachte doek voor het reinigen en drogen. Let wel op dat je het ophopend vuil niet uit de waterafvoergaten vergeet te halen. Zo kun je het vuil naar buiten afvoeren. Doe je vaak je ramen open? Dan reinig je bij voorkeur ook het vuil aan de binnenkant.


Natuurlijk is er ook een ruim aanbod extra producten die je kan gebruiken om je ramen en deuren nog beter te reinigen en beschermen. Zo zijn er verschillende krachtige reinigers die hardnekkige vlekken verwijderen. Ook zijn er beschermingsmiddelen en sprays om het vuil meer af te stootten en je ramen en deuren langer mooi te houden. Overigens kan het nooit kwaad om een beetje olie te gebruiken voor de goede werking van het sluitwerk.


Welke onderhoudsproducten vermijden?

Zoals al eerder vermeld, vermijd je best agressieve producten. Zo voorkom je dat de lak er afgaat of dat het product je ramen en deuren beschadigt. Bekijk altijd goed of het reinigingsmiddel één van de volgende ingrediënten bevat: oplosmiddelen met benzine, aceton, nagellak-remover, zuren en sterk alkalische producten (zoal ammoniak en sodium). Ben je niet zeker of het product geschikt is, kun je ons altijd contacteren.


Verschil Pvc en Aluminium

Zowel aluminium als pvc ramen en deuren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en vergen qua reiniging dezelfde middelen. Beiden materialen rotten of roesten niet. Buiten het reinigen moeten ramen en deuren uit pvc of aluminium niet geschuurd, geverfd, vernist of gelakt worden.


Voor meer informatie over pvc en aluminium ramen en deuren kan je bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact op met Meulders ramen en deuren, zo kunnen we samen de mogelijkheden bekijken.

留言


bottom of page