top of page

Creëer een stijlvol terras met aluminium balustrades

De laatste jaren zijn aluminium balustrades erg populair. Aluminium creëert immers een eenvoudige, eigentijdse look en kan je helpen om in een mum van tijd een stijlvol terras te creëren.

Qua profielen en kleuren zijn er talloze mogelijkheden. Ook de combinatie met glas is erg in trek. Aluminium balustrades zijn licht van gewicht, duurzaam en bestand tegen corrosie. Toch zijn ze erg sterk. En dat is natuurlijk net wat men zoekt in een balustrade. Het is dus niet verwonderlijk dat wie balustrades laat plaatsen rond zijn terras op maat vaak kiest voor aluminium. Het past immers bij zo veel stijlen en schept meteen een tijdloze look.


Waarom voor je balustrade aluminium kiezen?


Uiterst geschikt materiaal

Aluminium roest niet en is gemakkelijk om te onderhouden. Hoewel het een licht materiaal is, is het toch heel sterk. Daardoor vervormt of breekt het niet. Naast de natuurlijke oxidelaag van aluminium, heeft het ook een ingebakken beschermlaag en kan je het poederlakken. Veel klanten kiezen ook voor Meulders balustrades in aluminium omdat het zo’n duurzaam product is.


Het gaat maar liefst dubbel zo lang mee als staal en het is erg milieuvriendelijk.

Aluminium is namelijk 100 % recycleerbaar, zonder kwaliteitsverlies. De productie van aluminium uit Bauxiet vraagt dus wel veel energie, maar het omsmelten ervan uit gerecycleerd aluminium vraagt slechts 5 % van deze energie.


Visueel diverse mogelijkheden

Er bestaat een ruim assortiment aan aluminium voor balustrades. De mogelijkheden omvatten niet alleen verschillende prijsklassen maar ook allerlei soorten afwerkingen. Er zijn diverse profielen en oneindig veel RAL-kleuren mogelijk, zowel gemoffeld in matte of structuurlak als geanodiseerd.


Ook zijn er hoekverbindingen beschikbaar voor aluminium balustrades. En ze kunnen worden ingekort zodat ze geschikt zijn voor elke terrasvorm. Voor het beste resultaat maken we balustrades steeds op maat.


De combinatie met glas

Aluminium en glazen balustrades zijn erg populair. Ze ogen niet alleen mooi maar zijn ook veilig. Bovendien combineert het zwaardere glas gewoon erg goed met het lichtere aluminium. Het creëert een gebalanceerd geheel dat een veilig begrensd gevoel geeft en tegelijkertijd een weidse, open indruk.
Zelf je aluminium balustrade plaatsen?

Een aluminium balustrade is erg stevig en gaat jaren mee, tenminste wanneer het geïnstalleerd wordt door een professional. De installatie is ook vrij complex voor doe-het-zelvers. Je moet zeker zijn van de juiste afmetingen, de hoekverbindingen kunnen nogal een uitdaging vormen en de stukken op maat zagen en doen aansluiten vergt flink wat ervaring.


Bovendien kan aluminium ook uitzetten bij hogere temperaturen, waarmee men rekening moet houden bij de installatie. Voor je eigen veiligheid en eventueel die van je huisdieren of (klein)kinderen, ga je beter aankloppen bij een vakman. Dat maakt onze klanten zo enthousiast over Meulders balustrades. Doordat ze geplaatst zijn door experten, zijn ze veilig, betrouwbaar en hebben ze een lange levensduur.Moderne terrasmake-over

Is jouw balustrade aan vervanging toe of past een nieuwe balustrade uit aluminium perfect in jouw complete terrasmake-over? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag om je keuze te maken tussen talloze aanpasbare modellen of een optie op maat uit te werken.Comments


bottom of page