top of page

Aluminium ramen en deuren, een geweldige combinatie voor je huis!Ramen en deuren lijken voor veel mensen een van de minder belangrijke aspecten van hun nieuwbouw of renovatie. Ze spenderen uren aan het uitkiezen van de perfecte keuken en herbekijken elk detail van hun ultieme badkamer. Nochtans spelen ramen en deuren een cruciale rol in de totale sfeer en eerste indruk van je woning. Je ramen weerspiegelen de ziel van je woonst terwijl je voordeur een eerste blikvanger is. Wie zich daar bewust van is, kiest vaak voor een elegant geheel van aluminium ramen en deuren. Aluminium creëert die onfeilbare egale look die elke pasgeboren of net rijpere woonst doet stralen.

De voordelen van aluminium ramen en deuren

Aluminium is een bekend hedendaags materiaal met vele troeven ten opzichte van andere materialen. Het metaal is vooral gekend voor de toepassing ervan in ramen en deuren. Gekleurd aluminium is het meest populair omdat het volledig onderhoudsvrij is en kleurvast. De mogelijkheden qua uitzicht zijn dan ook eindeloos. Er zijn oneindig veel opties qua kleuren maar ook wat structuren betreft. Bovendien heeft aluminium een erg lange levensduur.

Andere troeven

Aluminium ramen en deuren hebben daarnaast nog een heleboel (minder bekende) troeven:

· Het materiaal is compleet brandveilig zonder dat er bij hoge temperaturen schadelijke stoffen vrijkomen én het is inbraakveilig.

· Aluminium is bestand tegen roesten, barsten of kromtrekken en het minst gevoelig voor temperatuurschommelingen en wisselende weersomstandigheden.

· Het metaal isoleert uitstekend, zowel thermisch als akoestisch.

· Aluminium profielen zijn flinterdun en gemakkelijk te camoufleren of weg te werken.

· Dit materiaal is 100 % recycleerbaar en dus een toekomstgerichte, duurzame investering.

Soorten aluminium ramen en deuren

Er is enorm veel variatie in aluminium ramen en deuren. Het gaat dan niet enkel om de kleuren, maar er zijn ook veel verschillende merken, types en toepassingen. Daarbinnen heb je vaak nog eindeloos veel keuze. We belichten hier even de voordeur, die vaak terecht extra aandacht krijgt, en de schuiframen en -deuren.

Aluminium voordeur

Je voordeur geeft meteen veel karakter en eigenheid aan je woning. Voor wie de uitstraling van zijn woonst belangrijk vindt, zal de keuze van de voordeur niet over één nacht ijs gaan. Qua stijl zijn er al eindeloos veel mogelijkheden. Jij kiest zelf welke stempel je voordeur drukt op je leefomgeving: traditioneel en sfeervol of net strak en industrieel, eigentijds, minimalistisch of misschien wel eigenzinnig of origineel. Zo weten bezoekers meteen dat achter die deur geen grijze muizen huizen.

Vleugelovertrekkend paneel?

Tegenwoordig zijn voordeuren met een vleugelovertrekkend paneel erg in trek. En met reden, want een dergelijk paneel geeft meteen een erg elegante look. Bij een standaardpaneel zijn de vleugelprofielen en rubberafdichtingen zichtbaar. Dat is met een vleugelovertrekkend paneel niet het geval. Dit is namelijk een buitenpaneel dat door middel van een magneetsysteem boven op de deurvleugel wordt geplaatst. Het geeft een hogere veiligheid door de extra stevigheid. En bij eventuele schade volstaat het om enkel dit buitenpaneel te vervangen. Bovendien is het modulair aanpasbaar, o.a. met glaselementen of deurtrekkers.

Aluminium schuifdeur of schuifraam

Wie op zoek is naar een gevoel van transparantie en openheid valt uiteindelijk meestal voor aluminium schuiframen en -deuren. De discrete profielen van deze schuifvariant kunnen je raam nagenoeg onzichtbaar maken. Aluminium kan uitzonderlijke stabiliteit bieden voor een groot glasoppervlak en tegelijkertijd een stijlvolle look behouden. De schuifmechanismes zijn erg gebruiksvriendelijk, behalve voor ongenode gasten. Want ze zijn beslist inbraakwerend.

Maatwerk

Bij Meulders zijn schuiframen en -deuren altijd maatwerk. Dit zorgt voor oneindig veel mogelijkheden qua stijl en ontwerp. Op die manier past een aluminium schuifraam bv. in elk interieur. Het kan een klassieke sfeer uitstralen, iets minimalistisch of kunstzinnigs of gewoon hedendaags design. De variatie in schuifsystemen zorgt ervoor dat ze voor iedereen gemakkelijk te gebruiken zijn. Zo heb je monorail-, duorail-, drierail- en hefschuifsystemen, elk ook met hun specifieke troeven.

Wij zweren bij SAPA

Bij Meulders vervaardigen we al onze aluminium ramen en deuren in ons eigen atelier. We werken enkel samen met lakkerijen die het ‘Qualicoat’-label met eer dragen. De thermische onderbreking in aluminium profielen garandeert een condensvrij en tegelijk goed geïsoleerd raam. Wij werken ook met de standaardserie van de Avantis Smartline 70 van SAPA. We kunnen ook andere series van SAPA monteren, zolang het maar SAPA is.

Meulders is gecertifieerd SAPA Aluminium Vakman en die titel zetten we trots in de verf. Dankzij dit partnership kunnen we vakkundig, nauwkeurig en op maat kwalitatieve aluminium structuren leveren en installeren mét 10 jaar garantie. Het zorgt ervoor dat onze klanten op ons kunnen rekenen en dat alles tijdig op de locatie geleverd en geplaatst wordt binnen het afgesproken budget.

Jouw aluminium ramen en deuren

Sta jij te popelen om je nieuwbouw of renovatie concreet vorm te geven? En ben je nu klaar om ook de keuze van je ramen en deuren serieus te nemen? Contacteer ons dan voor meer info over de ontelbare mogelijkheden en kies voor een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek in aluminium die jouw persoonlijkheid en de stijl van je woning het best reflecteren.

Comments


bottom of page